BREU CURRICULUM PONENTS:

 

Dra. Amalia Arce:

Metgessa especialista en Pediatria. Pediatra de la Fundació Hospital de Nens de Barcelona. Actualment responsable d’E-Salut, responsabilitzant-se de les xarxes socials i dels continguts digitals de les diferents plataformes de l’hospital. Investigant les noves formes d’entendre la relació metge-pacient aprofitant les possibilitats que ens ofereix la tecnología.

Màster en Direcció d’Institucions Sanitàries per la UAB.
Subespecialitzada en Urgències Pediàtriques, realitza guàrdies com a responsable i consulta externa de Pediatria, pel control del nen sà.

Editora del blog "Diario de una mamá pediatra". Autora d’un llibre publicat per l’editorial Grijalbo en el 2014 del mateix nom.

Dra. Lourdes Bonet:

Metgessa especialista en Medicina Familiar i Comunitària. Formada a la Universitat de Barcelona, concretament a l´Hospital de Bellvitge, va fer la residència de Medicina de família a l´Hospital General de Manresa i actualment treballa a l´ABS del Baix-Berguedà com a metgessa de família.

Dra. Dominica Díez:

Títol de Psicòloga Especialista en Psicologia Clínica.

Doctora en Psiquiatria. Departament de Psiquiatria i Medicina Legal. Facultat de Medicina. Universitat Autònoma de Barcelona, 2016.

Psicòloga CDIAP (Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç) Apinas. Igualada (Barcelona) 1991 al 2005

Del 2005 fins l´actualitat responsable de la Unitat de Joc Patològic i Altres Addiccions no Tòxiques. Divisió de Salut Mental. Fundació Althaia. Xarxa Assistencial Universitària de Manresa.

Sr. Josep Fornell:

Mosso des del 1995, Cap de l’oficina de Relacions amb la Comunitat al Berguedà des de 2004, mediador en temes juvenils i veïnals. Realitza xerrades sobre Internet Segura als centres Educatius de la comarca tant als infants i adolescents com als pares d’aquests alumnes.  Professor a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya des de l’any 2003.

Dr. Santiago García-Tornel:

Metge especialista en Pediatria i Puericultura. Metge associat de l'Hospital Sant Joan de Déu, del qual ha estat cap clínic de Pediatria i professor associat de la Universitat de Barcelona. Ha rebut diverses beques per a investigació, ha publicat un centenar d'articles referents a diversos aspectes de la seva especialitat així com capítols de llibres i tractats de pediatria.  

Col·laborador de diverses entitats dedicades a la promoció de la salut en el nen, està especialment interessat en l'educació mèdica als pares, en l'aplicació d'alta tecnologia en la consulta pediàtrica i en la medicina de l'adolescent. És autor dels llibres: "El nado" (Ed. Omega) i "Treballem. "Qui tindrà cura dels nostres fills?" (Ed. Edebé). Escriu regularment al seu bloc "Reflexiones de un pediatra curtido" (http://drgarcia­tornel.blogspot.com)

Dra. Maria Gassó Tarrés:

Metgessa especialista en Pediatria. Treballa a l'EAP Berga Centre. Presidenta de la Junta comarcal del Berguedà del CoMB. Presidenta del Comitè Organitzador.

Sra. Montserrat Gorchs:

Llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona. Màster e-learning, l´educació i les TIC, a la UOC. Professora d´ensenyament secundari de biologia i geologia des de l´1 d´octubre de 1985. Directora durant 17 anys a l´Institut Guillem de Berguedà de Berga. Catedràtica de biologia des del 2008.

Actualment tècnica de planificació als Serveis Territorials d´Ensenyament de la Catalunya Central.

Sra. Maria Jesús Larios:

Doctora en Dret per la Universitat de Barcelona i professora titular de Dret Constitucional per la mateixa universitat. 
Actualment, és adjunta per a la defensa dels drets dels infants i dels adolescents del Síndic de Greuges des de l’any 2010 i exerceix les competències delegades en la protecció dels infants i els adolescents en el context de la Convenció internacional dels drets dels infants.
Va ocupar el càrrec de directora d'Afers Socials i de Relacions amb el Parlament del Síndic de Greuges (2004-2010).

Dra. Conxita Medina:

Metgessa de família. Postgrau de Gestió de la Qualitat a l'Atenció Primària de Salut. Postgrau en Medicina Clínica Preventiva per la Universitat de Barcelona. Directora dels equips d'Atenció Primària de l'Alt Berguedà i Berga.

Sr. Ramon Miralles:

Llicenciat en dret i expert en seguretat de la informació, amb una experiència de més de 30 anys, a banda d’altres activitats, ha dissenyat i posat en marxa el programa d’actuació “Créixer i conviure en un món digital” de l’APDCAT, que pretén portar als centres docents elements bàsics per a la convivència digital, en base a un ús responsable de les tecnologies per part del infants; també ha participat com a expert en ponències del Congrés i del Senat en relació a l’ús de les xarxes socials.

Dr. Vicente Morales:

Metge especialista en Pediatria. Director Equip Pediatria Territorial Alt Penedès-Garraf. Vicepresident de la Societat Catalana de Pediatria. Àrea Professional.